Honda motoren

EEN KRACHTIG VIERTAL

De viercilindermotor biedt u een soepel en bevredigend vermogen – en een compleet nieuwe definitie van opwinding.

De wauw-factor is te danken aan de 1,5 liter motor met bovenliggende nokken (OHC) en 16 kleppen. Dankzij PGM-Fi elektronische brandstofinspuiting start hij makkelijk, en Honda BLAST™ zorgt voor een krachtige acceleratie. De BF100 heeft ook nog VTEC™. Gecombineerd met ECOmo zorgt dit niet alleen voor een uitzonderlijk efficiënt brandstofverbruik, maar ook voor opwindende prestaties bij hogere toerentallen. Deze motoren zijn licht en compact, en dankzij de compatibiliteit met NMEA2000® zijn ze een van de grote favorieten van motorbootliefhebbers over de hele wereld.

Close-up van toerenteller.
Close-up van de BF80 motor.
Boot met de BF80 motor, in gebruik door modellen, kustlocatie.
Close-up van de versnellingsbak van de motor.

De slanke versnellingsbak met fijn afgestelde versnellingen levert uitstekende prestaties en een efficiënt brandstofverbruik.

GLIMMEND ZILVER

Wij vinden dat iets dat mooi werkt er ook geweldig uit moet zien.

Close-up van de BF100 motor, kustlocatie.

Het krachtpakket in het slanke en elegante design van de BF100 levert opwindende prestaties.

De afwerking is verbluffend in de kleur Honda aqua marine silver. Het strakke design is zo glad als vloeibaar zilver. Hij ziet er al goed uit als hij aan de achterkant van de boot bevestigd is, maar in het water – waar hij echt thuishoort – ziet hij er nog beter uit.

Functioneel design

Uitstekend boven het water zijn beide motoren superslank voor een 4-taktmotor met vier cilinders. De verwijderbare motorkap past perfect over de motor en alle werkende onderdelen heen, zodat de motor uitstekend beschermd wordt. Onder het water zorgt de hydrodynamische versnellingsbak voor een lage weerstandscoëfficiënt. U ziet het verschil meteen – hij is zo slank – en hij is zuiniger bij hoge snelheden.

Close-up van de BF80 motor.
Close-up van de BF100 motor, kustlocatie.

De versnellingen zijn ultrafijn afgesteld om frictie te beperken, evenals het brandstofverbruik.

BF40 en de BF50

COMPACT VERMOGEN

De nieuwe BF40 en de BF50 zijn lichte, compacte 808 cc driecilindermotoren, met een krachtig koppel en opwindende prestaties.

Hoe we dat doen? Door ze te voorzien van PGM-Fi elektronische brandstofinspuiting, waardoor ze makkelijk starten, krachtig accelereren en een verbluffend laag brandstofverbruik hebben. Het lange, slanke inlaatspruitstuk en de verkleinde elektronische onderdelen wegen minder en vragen minder ruimte, en dragen bij aan het compacte en slanke ontwerp.

Betere prestaties

Voeg daaraan toe ons unieke Boosted Low Speed Torque (BLAST™) en het superefficiënte Lean Burn Control van het ECOmo-systeem, en u krijgt een zeer indrukwekkende combinatie.

Close-up van de binnenkant van de motor.

Bewezen technologieën die in onze auto- en motorfietsmotoren worden gebruikt, zitten ook in het elektronische brandstofinspuitingssysteem, dat zorgt voor betere prestaties en een lager verbruik.

Boot met Honda motor, in gebruik door modellen, kustlocatie.

FIJNAFSTEMMING

MET BEHULP VAN POWER TILT EN TRIM KUNT U EEN ZUINIGE SNELHEID UITZOEKEN EN DE BOOT NAUWKEURIG MANOEUVREREN, VOOR BETERE PRESTATIES EN BRANDSTOFEFFICIËNTIE.

PLEZIERIGE EN HARDE WERKER

Of u nu aan het vissen bent of gewoon leuk aan het cruisen bent over het water, u wilt altijd de beste motor. Maar welke dan?

Zowel de BF40 en de BF50 zijn bruisende en responsieve buitenboordmotoren die betrouwbare prestaties leveren voor waterliefhebbers, welk water ze ook bevaren. Beide motoren zijn compatibel met NMEA2000® en voorzien van elektronische brandstofinspuiting, met als optie Trolling Control – hier geen verschillen – en deze geweldige 4-taktmotoren zijn uitgerust met vele innovatieve technologieën van Honda, in een compleet nieuw jasje.

Boot die de BF50 motor gebruikt, in gebruik door model, meerlocatie.

LANGZAAM HEEN EN WEER

Met Trolling Control kunnen makkelijk kleine aanpassingen worden gemaakt, omhoog of omlaag, in stappen van 50 toeren per minuut.

Nauwkeurige controle bij lage snelheden is net zo belangrijk als bestuurbaarheid bij hoge snelheden, zeker als u aan het vissen bent. De optionele Trolling Control kan eenvoudig de snelheid aanpassen in stappen van 50 toeren per minuut – ideaal tijdens het vissen.

Close-up van wijzerplaat, Trolling Control.

KIES DE JUISTE VOOR UW BOOT

Dit zijn de verschillende motoropties.

Close-up van de BF40 motor. BF40 40 pk – 4-taktmotor | 3 cilinders – 808 cm³ | S- of L-staart | vanaf 96 kg
Close-up van de BF50 motor. BF50 50 pk – 4-taktmotor | 3 cilinders – 808 cm³ | S- of L-staart | vanaf 96 kg

BEKIJK DE SPECIFICATIES

EEN WATERDICHTE GARANTIE

Net zoals dat geldt voor onze motoren, is een Honda garantie de beste die u kunt krijgen.

Illustratie die Honda's exclusieve corrosiebescherming toont.

1. Een gepatenteerde dubbelafsluitende anodisatiebehandeling op de body van aluminiumlegering. 2. Een onderlaag van epoxy grondverf. 3. Acrylverf in de kleur aqua marine silver. 4. Een bovenlaag van heldere acrylhars.

De reden is duidelijk: betere bescherming tegen zout water door betere anticorrosietechnologie en superieur onderhoud door speciaal opgeleide Honda monteurs. Als klant van Honda Marine profiteert u van een garantie voor recreatief of commercieel gebruik, zolang u zich houdt aan het onderhoudsschema. Deze garantie behoudt gedurende haar hele levensduur dezelfde waarde. Dat betekent dat de laatste dag net zoveel dekking geeft als de eerste dag. Wij denken dat dit behoorlijk bijzonder is.

Vier verdedigingslagen

We anodiseren eerst de aluminium body met ons gepatenteerde ‘dubbelafsluitende’ proces. Vervolgens wordt een epoxy grondverf aangebracht voordat we de glinsterende zilverkleurige verf aanbrengen. Voor extra bescherming tegen UV-straling, brengen we ten slotte een bovenlaag van heldere acrylhars aan. En voor extra zekerheid is een oplosbare anode aangebracht, zodat alle aansluitingen waterproof zijn. Corrosie maakt geen schijn van kans.