Suzuki DF 90

SUZUKI DF90A

Brandstofverbruik en het milieu hebben bij de ontwikkeling van deze Suzuki viertakt buitenboordmotor voorop gestaan. Dankzij het revolutionaire “Lean Burn Control System” kan het motormanagement onder elke omstandigheid exact de minimaal benodigde hoeveelheid brandstof bepalen, waardoor er met een extreem arm mengsel gevaren kan worden. Deze technologie in combinatie met het multi-point injectiesysteem zorgt ervoor dat de DF90A een bijzonder laag verbruik realiseert, verreweg het laagste in zijn klasse! Zoals alle Suzuki buitenboordmotoren met elektronische brandstofinjectie, voldoet ook de DF90A aan de strengste Europese emissie-eisen.

Technologie en performance van de Suzuki DF90A

Een laag geluidsniveau is natuurlijk van groot belang om op het water maximaal te kunnen genieten. De DF90A is daarom optimaal geïsoleerd voor een zeer laag geluidsniveau. De motor is zelfs zó stil, dat hij met een extra startbeveiliging is uitgerust. Dit voorkomt dat de motor gestart kan worden terwijl deze al draait! Suzuki heeft bovendien een traploos instelbare tiltbeveiliging toegevoegd, waardoor de motor niet verder gekanteld kan worden dan tot een vooraf ingesteld punt.

Om de lichte en compacte bouw mogelijk te maken is een 1.500cc viercilinder motorblok met dubbele bovenliggende nokkenassen en vier kleppen per cilinder als basis toegepast. Door het gebruik van een “offset” aandrijfas is het zwaartepunt verder naar voren komen te liggen en is een nog compactere bouw mogelijk gemaakt. Ook het gewicht is verder teruggebracht door de toepassing van een lichtgewicht motorbehuizing en staartstuk.